Påmelding, avmelding, tapte timer, MediYoga Play, trivsel og utbytte

Påmelding til kurs

Påmelding til ellen@sirkka.com eller SMS til 94 14 44 99. Påmeldingen bekreftes ved innbetaling av kursbeløpet til kontonummer 4750 59 69223 eller vipps til Ellen Sirkka Nora #538157 (under fanen «Kjøp og betal»)

Vilkår for avmelding

Blir du forhindret fra å delta, og du melder fra senest 7 dager før første kursstart, refunderes kursbeløpet minus Kr. 400,- i administrasjonsgebyr. Etter dette refunderes restansen bare hvis andre kan overta plassen din. Hvis kurset blir avlyst eller er fulltegnet, refunderes hele beløpet.

Ta igjen tapte timer med MediYoga Play: Mine kolleger har pause fra å holde yogakurs vårsemesteret 2019, dermed vil det ikke lenger være mulig å ta igjen tapte timer på andre yogakurs (i samme periode). I stedet for vil du som deltaker på mine kurs få abonnement hos MediYoga Play og dermed tilgang til et rikt mangfold av guidet yoga og meditasjoner på smarttelefon/nettbrett/PC slik at du på en enkel måte kan praktisere yoga «hvor som helst».

Tips for trivsel og utbytte av yogaen

For at vi skal trives sammen er det viktig at vi alle tar hensyn til hverandre. I yogalokalet er det noen ekstra hensyn å ta fordi vi ønsker å støtte en rolig atmosfære der man kan vende oppmerksomheten innover. I tillegg er det noen viktige hensyn du bør ta til deg selv for å få best mulig utbytte av yogaen. Ingen av kursene forkunnskaper om yoga. Dette er kurs du kan delta på uansett hvordan du har det. Du er med på dine premisser og lytter til hva som er ok for deg.

 • Kom i tide til timen. Lokalet åpner 10-15 minutter før timen starter. Ofte er det en annen klasse som skal ut før du kan gå inn.

 • Vi har flotte yogamatter, puter og pledd til utlån. For at utstyret skal holdes hygienisk er det nødvendig at du kommer med rene føtter og sokker på yogamatta. Rene, behagelige klær er også fint!

 • Om du foretrekker å bruke ditt eget yogautstyr (matte, pute, pledd) gjør du selvfølgelig det.

 • Respekter hverandres matter og «område». Dvs. unngå å trø på yogamattene til de andre deltakerne.

 • Unngå å bruke parfyme (inkl parfymerte hudkremer og hårprodukter) den dagen skal på yogakurs, da det kan virke sjenerende på andre. Noen er også svært allergisk mot parfyme.

 • Vær oppmerksom på at andre i din klasse kan ønske å vende oppmerksomheten innover før timen begynner. Vis hensyn og snakk lavmælt når du kommer inn i rommet.

 • La ytterklær, vesker og sko være i området som er beregnet på dette, unngå å ta inn flere saker i yogarommet enn det som er nødvendig.

 • Slå av mobiltelefonen, sett den på lydløs og slå av vibrasjon. La gjerne mobilen ligge i vesken/jakkelommen.

 • Ta gjerne med vannflaske med kork, vi puster mye under yogaen! Men: Generelt i yoga anbefales det ikke å drikke mye underveis i yogapraksisen fordi drikking (og spising) tar energien nedover i fordøyelsessystemet istedenfor oppover der yogaen løfter den. Av denne grunn bør du unngå å spise rett før yogaøkten, dvs ikke senere enn 2 timer før.

 • Hvis du må gå før timen er over, er det best å gå før den avsluttende avspenningen starter så du ikke forstyrrer i avspenningen.

 • Ta det rolig etter programmet for å kunne beholde virkningen av yogaøkten inn i hverdagen.

 • Som kvinne: Ta det rolig under menstruasjon – respekter de naturlige prosessene i kroppen din og kraften i øvelsene. Følg instruksjonen nøye, ingen ildpust eller rotlås under de første dagene av menstruasjonen – gjør lange dype pust i stedet for.

 • Snakk med yogainstruktøren dersom du har høyt blodtrykk, forhøyet stoffskifte, muskel- og leddplager, kronisk eller akutt smertetilstand, tar medisiner eller er gravid.