Om meg

“Mitt smertens barn” pleide min mamma å kalle meg da jeg var liten. Som barn var jeg ofte engstelig, lei meg og hadde stadig vekk vondt i magen. Jeg fanget opp og fikk med meg alt som skjedde rundt meg. Andres følelser, det usagte, hemmeligheter. Dersom noe gikk galt eller andre hadde det dårlig kjente jeg det som om det var min egen smerte.

Å få vite om høysensitivitet og skjønne at jeg har dette karaktertrekket var en enorm lettelse og gjorde en uendelig stor forskjell for meg. Jeg gikk fra å tenke at det er noe galt med meg og skamme meg over å være annerledes, til å kjenne stor takknemlighet for sensitiviteten - og alle de medfødte talentene som følger med. 

Sensitiviteten er en stor fordel i jobben min terapeut, coach og yogalærer - den gir meg en ekstra god evne til å se, lytte, leve meg inn i og forstå hvordan andre (klienten min) har det.

Men å være høysensitiv kjennes også som å være to helt ulike personer - der den ene kjapt overtar for den andre. Den ene øyeblikket kan jeg kjenne en enorm indre styrke og skaperkraft, er utadvendt, sosial og ser ingen begrensinger - neste øyeblikk kan jeg være helt slått ut av alle synlige og usynlige inntrykk som preller av de fleste andre - og vil bare være i fred. Uten lyder, andres meninger og følelser, radio, tv-nyheter og triste historier. 

I flere tiår var jeg på en «evig leiting og vandring» etter noe som kunne knekke koden og gi meg det jeg trenger for å stå stødig i livets opp- og nedturer, i dagligdagse utfordringer, holde meg frisk og full av energi, og samtidig maks tilstede i det jeg gjør, i hverdagen, i livet. Være den beste versjonen av meg selv. For meg selv og alle rundt meg.

Jeg har skjønt at dette er en livslang øving som trenger jevnlig finjustering. Og det tror jeg også gjelder dersom du er ikke-høysensitiv og vil være den beste utgaven av deg selv. Enkle morgenrutiner, yoga og meditasjon er noe av det viktigste i min daglige finjustering. 

Yoga og meditasjon har på flere måter vært en stor gave for meg. Det som liknet på tidlig overgangsalder da jeg var rundt 40 år var rett og slett hormonell ubalanse. Da lærte jeg også at hovedårsaken til hormonell ubalanse er stress - noe  jeg trodde jeg kunne alt om, jeg var jo psykomotorisk fysioterapeut! 

Den aller største gevinsten med yogaen og stressreduksjon var å bli mamma for første gang - da var jeg 43 år. For en hjertegave!

Leadership by Heart-coaching kom også som en gave til meg for snart to år siden og fikk noen av de siste brikkene til å falle på plass. Da var jeg på god vei til å bli utbrent. Og det kjentes skikkelig flaut. Jeg bet tennene sammen og tenkte «bare litt til», for det stemte ikke med selvbildet mitt eller jobben min som leder for en Frisklivssentral og som yogalærer å være utbrent.

Jeg hadde nok en gang ignorert at de fysiske lovene også gjelder for meg og at jeg faktisk er høysensitiv. Og at vi kvinner trenger å ta ekstra godt vare oss selv. Jeg trodde at jeg måtte finne meg en helt annen type jobb. Aller helst ville jeg være på en øde øy og male bilder.

I stedet for snudde heldigvis alt. 

Jeg er enormt takknemlig for at jeg fremdeles kan gjøre en stor forskjell for andre. Både høysensitive og ikke-høysensitiv damer. Jeg har verdens beste jobb. 

Her kan du lese mer om karaktertrekket høysensitivitet: www.ellensirkkanora.com/sensitivitet

Er DU klar til å skape det livet du lengter etter?

Velkommen til å booke en gratis kartleggingssamtale - jeg gleder meg til å snakke med deg!

public.jpeg