Tilbakemeldinger fra yogadeltakere og coachingklienter

YOGA

“Jeg slet med stive muskler og ledd i hele kroppen. Jeg fikk behandling for dette, men det hjalp bare en kort stund.

Yogatimene har for meg blitt ukas "landingspunkt". Da får jeg løsnet opp i kroppen og fylt på med god energi som gjør at ikke muskler og ledd ikke stivner helt.

Yoga en har gitt meg et verktøy som jeg kan bruke når som helst når jeg trenger det. Å "puste inn i" smerten for å løsne opp, å puste meg rolig om jeg blir sint eller redd gir med bedre fokus til å løse opp i situasjoner, så pusten er nok det viktigste jeg har med meg fra yoga.”

Kvinne, 53 år

«Grunnen til at jeg startet med yoga er lengre perioder med migrene, som gir spenninger i kroppen og dårlig søvn. Samt angst og indre stress.

Du er en stor inspirasjon med din gode måte og invitere til indre ro. Det å kunne gi seg selv gaven i å rette fokuset innover, gjør at man har full fokus på pust og tilstedeværelse. Yoga gjør at jeg kan en pause fra tankekjør og ytre stimuli, bringe balanse inn i livet mitt. Slik at jeg står stødigere og sterkere i meg selv.

Yogaen har gitt meg mulighet til å hente meg inn etter migrene og i stressende situasjoner. Mantraene er effektive for å kutte negativ selvsnakk. Og hjelper meg igjennom episoder med angst. Sover også mye bedre.

Ekstra fint var det å få tilgang til mediyoga play som gjør at jeg kan praktisere yoga hjemme når jeg trenger det . - Takk Ellen for at du viser vei til min indre styrke og kraft.»

Kvinne, 35 år

«Da jeg første gang tok kontakt var jeg plaget med stiv rygg, stiv nakke, støle hofter og senebetennelse. Jeg hadde vondt i magen når utfordringer dukket opp. Jeg hadde hørt at yoga kunne bidra gjennom strekning og tøying til en mykere kropp. Kanskje jeg til og med kunne tøye bort en langvarig senebetennelse? Jeg trodde ikke jeg ville like dette egentlig, jeg som likte å trimme skikkelig. Det var nesten så jeg tenkte høyt: du overbeviser ikke meg altså 

Yogatimene med deg er blitt ukas høydepunkt. Til å begynne med var dette veldig rart, og jeg følte meg veldig ukomfortabel. Så merket jeg at det hjalp! Og at ingen brydde seg om min utøvelse av yogaen. Alle har nok med seg selv og sin egen yoga. 

Jeg trodde det var alderen og kroppen, så var det Like mye pusten og hodet! Jeg har lært at det sitter i pusten og tankene. Jeg har nærmest sluttet å multitaske. Ikke for at det var et mål, men fordi jeg har lært at når jeg sitter, så sitter jeg. Når jeg går, så går jeg. Når jeg vasker klær så vasker jeg klær. Når jeg snakker med barna, så snakker jeg med barna. Når jeg jobber så jobber jeg. 

Jeg bruker det helt bevisst i hverdagen, når tankene vandrer til alt jeg har å gjøre, hvor jeg skulle vært, og hvem jeg skulle ha ringt så minner jeg meg selv på at akkurat nå gjør jeg dette...

Det ene viktigste jeg har tatt med deg videre er Pust! Og gode teknikker som bevisstgjør meg på å være tilstede her og nå. Jeg har alltid vært rolig utenpå, hatt stålkontroll utenpå. Nå er jeg rolig inni meg også.» 

Kvinne, 49 år

«Grunnen til at jeg startet med yoga var av nysgjerrighet, og fordi jeg hadde mye stress i livet og følte at jeg av å til ikke strakk helt til. Utfordringene var samlivsbrudd, tenåringer i hus og mange konflikter rundt meg. Ikke alltid mitt, men jeg er følsom og tok det innpå meg.

Yogatimene er som bestillt for det jeg trenger hver gang jeg er der. Det er mitt pusterom i hverdagen der jeg bare eksisterer uten noen krav, kun avslapning, indre ro og mer klarhet i livet. Jeg har blitt avhengig og nå bruker jeg det daglig.

Yogaen har gjort store endringer i livet mitt på kun positive måter for meg. Litt frustrasjon for ungene da mamma med stålkontroll på alt er erstattet med vimsemamma som fixer alt, men er mer glemsk og gjør mye tulleting. Impulsiv, flirer mye, og tar meg selv mindre høytidelig enn før. Har gjort ting jeg aldri har gjort før, jeg er blitt mer følelsesmessig hel, er mer fri og følger hjertet og magefølelsen. Bryr meg mindre om hva folk tenker og mener etter flere år med mye "dritt" ufortjent der misunnelse har rådd.

Jeg setter mer grenser nå og det er godt. Ellers flyter jeg bare med livet og tar det som det kommer. Mot før å hatt stålkontroll og backup på alt som kunne gå galt! Fysiske plager er borte, kommer i perioder med stress men går fort over med yogaøkt. Klarer også å jogge og elsker det like mye som yoga - føttene har blitt helt bra. Utrolig takknemlig. Jeg setter mer pris på og legger mer merke til det vakre rundt meg. Skyer, en blomst, en stein, vakre mennesker, en vakker handling. Helt magisk syn på livet.

Det ene viktigste jeg har tatt med meg videre er «stress ned, vær positiv og lytt til magefølelse så blir alt bra til slutt. Og det umulige tar bare litt lengre tid.»

Du er fantastisk som person og yogalærer, og jeg mistenker at du bruker mer enn bare yoga, for jeg føler du ser alt og sender ut det vi trenger. Tusen takk.»

Kvinne, 43 år

«Jeg meldte meg på yogakurset fordi jeg ønsket å lære metoder for å redusere stress, lære meg å roe ned og å stilne tankestøy.

Yogatimene er fantastisk. De gir meg ro, kontakt med følelsene mine, kontroll på tankene og energi.

Yogaen har hjulpet meg til å fjerne negativt repeterende tankespinn, gir meg god og dyp pust, og metoder og øvelser til å redusere stress. Og det har gitt meg en bedre følelse av å være meg, gitt meg bedre selvfølelse. Alt dette gir meg en bedre hverdag, ved at jeg har fått bort mye negative tanker som var en stor energityv hos meg.

Det ene viktigste jeg tar med deg videre er en mye bedre følelse i meg selv - hver dag.» ❤️

Kvinne, 47 år

“Jeg ble anbefalt å dra til deg på grunn av min datters hodepine og vi meldte oss på kurs. Jeg hadde også lenge hatt lyst å lære meg å puste med magen.

Timene med yoga opplever jeg som medisin for både kropp og sjel. Nå klarer jeg å kjenne bedre etter hvordan jeg faktisk har det. Og nå tenker jeg på litt andre måter. Jeg har fått et bedre forhold både til meg selv og de rundt meg. Meditasjonen “Magisk Morgen» er magisk, jeg prøver å få meditert så ofte som mulig. Det gir en mye bedre dag.

Det viktigste jeg tar med meg videre er at det er helt ok å ta bedre vare på meg selv. Jeg er en person som tenker mer på andre en meg selv. Det er godt å kjenne på kroppen at jeg gjør noe for meg selv som er godt for meg og da gjør det godt for de rundt meg også.

Det har vært fantastisk å være på dine kurs og håper de vil fortsette. Tusen hjertelig takk for alt jeg har lært og alt det har gitt meg.”💕

Kvinne, 40 år

«Det var en litt tung periode på jobb - og så dukket det opp en annonse fra deg som traff veldig godt med tanke på å få hjelp til å fokusere på andre ting, å kunne koble jobben bort.

På den første yogatimen var tankene alle veier. Har aldri prøvd noen form for yoga før. Men allerede den andre timen greide jeg å slappe ordentlig av og ikke la tankene fly alle veier.

Jeg har merket virkningen av yogaen veldig godt når jeg har vært på flyreise i det siste. Tidligere har jeg ikke greid å koble ut, og har hatt en ubehagelig reise, mens nå har jeg greid å stoppe de ubehagelige tanker når de kommer.»

Kvinne, 37 år

«Jeg har bestandig vært frisk, men fikk plutselig en alvorlig diagnose. Det å lære seg å leve med en endret livssituasjon, var ikke gjort så fort som jeg trodde. Jeg var mye lei meg, så mørkt på ting, ble fort trett og sliten. En god venninne anbefalte meg å prøve yoga. Jeg har aldri sett på meg selv som en yoga-person, men tenkte, hvorfor ikke. Heldigvis at jeg turte prøve...det ble en snuoperasjon for meg!

Timene med yoga er bonus-timer. Det gir meg mulighet til å koble av fra hverdagen, og bare være meg. Noen ganger kjenner jeg meg herlig avslappet, andre ganger full av energi etter en yogatime.

I tiden etter sykdommen merket jeg at noe i meg endret seg, etter at jeg startet på Yoga. Jeg klarer ikke helt å beskrive hva, men jeg kjente at det gjorde meg så godt. Til og med fastlegen min la merke til at endring var på gang!

I dag bruker jeg yogaen og meditasjon i hverdagen, i hektiske situasjoner på jobb, jeg bruker pusten og «samler meg». Jeg har blitt mer «robust» i f.eks å håndtere at ikke alt blir som planlagt. Føler meg mer tilfreds. Jeg bruker også pusten og det å fokusere innover, når jeg trenger roe ned etter jobb eller før jeg skal sove.

Det viktigste yogaen gir meg, er en slags indre ro og bevissthet.»

Kvinne, 44 år

«Jeg startet med yoga fordi jeg ønsket å finne en treningsform som passet for meg og mine utfordringer med hodepine, stiv nakke, og generelt kjenner at kroppen eldes og stivner uten trening.

Yogatimene er perfekt for meg, det er en treningsform jeg liker godt. Har opplevd både å bli helt avslappet og å få energi. Godt å oppleve begge deler.

Jeg opplever at yogaen og det du snakker om der får meg til å stresse ned, puste dypere og reflektere over det som er viktig for meg, også for å bli en bedre person for andre. Jeg opplever livet mitt som roligere nå.»

Kvinne, 49 år

«Det er så godt å gjøre øvelser med dype pust, være tilstede i rommet og la tankene roe seg ned. Stivheten i kroppen min trengte oppmyking. Gjennom å utfordre kroppen med yogaøvelser så langt kroppen tillater tøy og bøy, så har det blitt bedre og bedre.

Stress over lang tid er ikke bra for kropp og sjel. Det er viktig å lande og roe ned tankespinn. Takk for at jeg har mulighet for å stresse ned med øvelser hos deg sammen med en gruppe. På grunn av stress over lang tid klarte jeg ikke å roe ned på egenhånd, jeg trengte yogaøvelser for å klare det.»

Kvinne, 59 år

«Ukas nødvendige stjernetime. Jeg har fått veldig bra innføring med øvelser for avspenning og meditasjon - som til tider benyttes på jobb og hjemmebane i en hektisk hverdag. Jeg har lært meg å finne mer indre ro. Og en forknytt kropp er blitt bevegelig og samarbeidsvillig. Veldig takknemlig og glæde mæ til fortsettelsen.»

Kvinne, 47 år

«Jeg begynte med yoga på grunn av følelse av slitenhet og utilstrekkelighet.

Yogatimene er utfordrende, med jeg kjenner en god tretthet og har god søvn etter timen. Jeg har blitt atskillig mykere i kroppen og klarer bedre å puste når jeg er engstelig. Det viktigste jeg tar med meg fra yogaen er at jeg prøver å fokusere positivt og sette pris på meg selv og min egen verdi.»

Kvinne, 59 år


YOGA OG COACHING

“Jeg hadde mye uro i kroppen og en svært stressende jobb med mye ansvar, lange krevende møter og reising.

Coachinga gjorde at jeg ble mer bevisst meg selv og hvorfor jeg tok på meg mer ansvar enn nødvendig. Jeg turte etter hvert å si nei uten at noen ble sur/lei seg. Det viste seg at familien hadde sett det og ønsket at jeg skulle si i fra. 

I coachinga ble jeg klar over at opplevelser i barndommen har påvirket meg i sterk grad i privatlivet i egen familie. Dette håndterer jeg nå på en positiv måte.

Yogaen har gjort meg mer kroppslig bevisst. Særlig pusteøvelser har vært nyttig for å få ro, de bruker jeg i hverdagen om noe butter i mot. Jeg har fått mer ro både tanke- og følelsesmessig.”

Kvinne , 64 år

“Da jeg startet opp med coaching hos Ellen hadde jeg en veldig vanskelig periode i livet mitt der jeg var veldig usikker på valg jeg skulle ta. Det handlet både om jobb og bosituasjonen min på det tidspunktet og jeg følte meg overveldet og stresset av å ikke kunne ta en avgjørelse. Jeg følte at jeg trengte hjelp til å se ting litt mer helhetlig og hjelp til å ta en beslutning. 

Coachingtimene var en svært positiv opplevelse. Ellen har en veldig fin og rolig måte å tilnærme seg vanskelige og såre temaer og spørsmål på. Hun lytter virkelig og stiller de riktige spørsmålene til riktig tid. Jeg følte meg alltid mye roligere og positiv etter en slik coachingtime.

Etter bare noen timer med coaching følte jeg at «brikkene falt på plass» og jeg kunne tenke mye klarere rundt den vanskelige situasjonen jeg befant meg i. Jeg klarte å fatte en beslutning og stå for den og føle en indre ro og trygghet på at jeg hadde valgt det riktige.

Coachingtimene ser jeg på som essensiell i oppløsningen av «livskrisen» jeg befant meg i på den tiden. Jeg lærte noen enkle, men svært virksomme teknikker som jeg fremdeles benytter når jeg føler at livet blir for overveldende eller kaotisk. 

I tillegg har Kundalini Yoga med Ellen gitt meg utrolig mye ro og en evne til å puste dypt og se livet og utfordringene det medbringer i et større perspektiv. Både yogaen og coachinga vil jeg anbefale på det varmeste!”

Kvinne, 30 år


COACHING

“Da jeg kontaktet Ellen slet jeg med posttraumatisk stress og hadde vansker for å ta avgjørelser og sette grenser.

Timene med coaching opplever jeg som veldig bra og beroligende. Jeg sliter mindre med posttraumatisk stress nå, og har blitt bedre på sette grenser og ta avgjørelser. Tidligere fryktet jeg reaksjonene til nære familiemedlemmer og venner når jeg trengte å ta opp vanskelige tema eller si nei. Nå har relasjonen til meg selv og andre blitt bedre fordi jeg tør å ta opp det som er viktig for meg uten å være redd for å bli avvist eller ikke forstått.

Gjennom coachinga har jeg lært meditasjoner og pusteøvelser som jeg har stort utbytte av i hverdagen. Og jeg har fått en annen måte å tenke på.”

Kvinne, 59 år

“Jeg hadde et stort behov for å få hjelp å klare hverdagen. Den største utfordringen var et «tankekjør» som i stor grad preget hverdagen min.

Jeg opplevde timene med coaching som en helt ny måte å se min egen hverdag på. Utrolige timer som ga meg stor innsikt, og Stor støtte i å forholde meg til mitt eget liv på en god måte.

Tankemessig har coaching betydd en utrolig endring. Den har bidratt til at et årelangt «tankekjør» er over. Dette igjen har hatt en stor innvirkning på hvordan jeg håndtere ulike følelsesmessig utfordringer blant annet. Ved å bruke pusteøvelser blir pusten stadig bedre. Alt dette har bidratt til at jeg har endret min oppfatning av meg selv til det bedre, at jeg håndterer de og det rundt meg på en mer hensiktsmessig måte.

Coachinga har særlig gitt meg muligheten til å finne styrken i meg selv. Dette gjør meg til tider helt euforisk!

Når det kjennes litt vanskeligere og tungt en dag, så « går jeg tilbake» til møtene med deg, og finner styrke og trygghet i det. Bruker også lydfilen med meditasjonen.»

Kvinne, 56 år

IMG_0407.jpeg
IMG_0949.jpeg
IMG_0946.jpeg
IMG_0948.jpeg